Du er her: Blog

Blog om el-pejse - få gode råd!

Elektrisk pejs - det miljøvenlige ildsted!

Nu kan du få levende kunstige flammer i hjemmet uden at skulle tænke på rengøring, optænding og naboens brok om lugtgener. El-pejsene er blevet så populære, at det indbygges i langt flere hjem i dag. Det er der flere årsager til, men en vigtig er miljøet.

Politikerne og organisationer sætter mere og mere fokus på de miljøbelastende produkter, som skader klodens ressourcer. Derfor har pejsene været udsat, fordi de mere traditionelle ovne og ildsteder udleder en del partikler. Det er klart, at disse partikler forurener luften – ikke bare hos dig, men også mod naboen. Derfor er det et fælles ansvar, vi alle bør tage hånd om med politikerne som tovholder.

Ingen udledning af skadelige partikler

Forestil dig, at du kan få de hyggelige flammer, en smule varme tæt op ad pejsen og så kan du ”fyre” med god samvittighed. El-pejse udleder nemlig ikke sodpartikler og bibeholder det sunde indeklima. Der florerer således ingen skjulte partikler i dit hjem, og naboen sender ikke sure minder mod den osende skorsten.

Det er langt nemmere at installere en el-pejs, fordi det netop ikke kræver en skorsten. Grunden til at andre pejse og brændeovne kræver skorsten eller aftræk er, at der skal føres frisk luft og træk ind i ildstedet, mens det udledte forbrug skal føres ud af hjemmet. Det kan enten være en partikelfyldt røg eller afgasser fra en gaspejs.

Partiklerne er ikke bare skadelige for miljøet, men også for dit ve og vel. Flere undersøgelser har vist, at mennesket skades af partiklerne, som udledes ved eksempelvis brændeovne. Derfor er det vigtigt at følge de aktuelle anbefalinger inden for brændefyring og ikke mindst have en nyere miljøvenlig ovn.

Installation af elektrisk pejs uden skorsten

I og med el-pejse ikke kræver skorsten eller aftræk, så kan de installeres stort set alle steder. Du har således frit lejde, når du skal implementere indretninger med en pejs. Den kan indgå i et møbel, integreres i væggen eller bare hænge frit på lige præcis den væg, du ønsker det.

Der skal heller ikke tages højde for en decideret varmeudledning. Pejsene udleder nemlig minimal varme, så derfor er det ikke nødvendigt at beklæde de elektriske pejse med brandsikre materialer. Det letter ligeledes installationen og ikke mindst de dertilhørende omkostninger, der er forbundet med sådanne konstruktioner.

Gå tilbage