Elektrisk kamin

En elektrisk kamin adskiller sig fra andre el-pejse ved, at den typisk består af to elementer. Selve pejserammen, eller møblet om man vil, samt det elektriske pejseindsats. Af samme årsag er der ofte mulighed for at vælge mellem flere forskellige indsatse, fordi de fremstilles med flere effekter i samme passende mål.

Kendetegnende for de elektriske kaminer er, at de typisk er store og dominerende. De måler ofte en meter - både i højde og længde, så de giver noget fylde i indretningen. De købes ofte, hvor man ønsker at skabe en smuk og romantisk stil, og er både at finde i private hjem, men i særdeleshed også hos barer, caféer, restauranter og hoteller.

En elektrisk kamin kan fås i mange forskellige pejsefronte, så det handler ofte om en foretrukken ramme. De kan også fås som en hjørne el kamin, så kaminen kan stå i hjørnet af et rum. Se dig om på siden, og find din kommende elektriske drømmepejs.


Produkter - Elektrisk kamin

Cadiz MDF fra Xaralyn
Cadiz MDF fra Xaralyn

Cadiz MDF Elpejs

fra 10.499 kr
Vare nr: ELP-10-011
Cadiz MDF Mystic fra Xaralyn
Cadiz MDF Mystic fra Xaralyn

Cadiz MDF mystic pejs

fra 15.999 kr
Vare nr: ELP-10-012
Cadiz Fossil Sten fra Xaralyn
Cadiz Fossil Sten fra Xaralyn

Cadiz Fossil Sten Elpejs

fra 12.799 kr
Vare nr: ELP-10-013
Cadiz Corner fra Xaralyn
Cadiz Corner fra Xaralyn

Cadiz Corner Elpejs

fra 14.999 kr
Vare nr: ELP-10-015
Cadic Fossil Sten Mystic fra Xaralyn
Cadic Fossil Sten Mystic fra Xaralyn

Cadiz Fossil Sten mystic pejs

fra 18.499 kr
Vare nr: ELP-10-014
Kos MDF fra Xaralyn
Kos MDF fra Xaralyn

Kos MDF Elpejs

fra 10.999 kr
Vare nr: ELP-10-017
Cadiz Corner Mystic  fra Xaralyn
Cadiz Corner Mystic  fra Xaralyn

Cadiz Corner Mystic Elpejs

fra 20.499 kr
Vare nr: ELP-10-016
Kreta Mini MDF fra Xaralyn
Kreta Mini MDF fra Xaralyn

Kreta mini MDF Elpejs

fra 11.999 kr
Vare nr: ELP-10-023
Kos MDF Mystic fra Xaralyn
Kos MDF Mystic fra Xaralyn

Kos MDF Mystic Elpejs

fra 15.999 kr
Vare nr: ELP-10-018
Kreta Mini Fossil Sten fra Xaralyn
Kreta Mini Fossil Sten fra Xaralyn

Kreta Mini Fossil Sten Elpejs

fra 14.999 kr
Vare nr: ELP-10-025
Kos Fossil sten fra Xaralyn
Kos Fossil sten fra Xaralyn

Kos Fossil Sten Elpejs

fra 13.999 kr
Vare nr: ELP-10-019
Kreta Fossil Sten fra Xaralyn
Kreta Fossil Sten fra Xaralyn

Kreta Fossil Sten Elpejs

fra 18.499 kr
Vare nr: ELP-10-029
Kos Fossil sten Mystic fra Xaralyn
Kos Fossil sten Mystic fra Xaralyn

Kos Fossil Sten Mystic Elpejs

fra 18.999 kr
Vare nr: ELP-10-020
Marvik fra Xaralyn
Marvik fra Xaralyn

Marvik Elpejs

11.999 kr
Vare nr: ELP-10-033
Kos Corner fra Xaralyn
Kos Corner fra Xaralyn

Kos Fossil Sten Corner Elpejs

fra 15.999 kr
Vare nr: ELP-10-021
Marvik Mystic fra Xaralyn
Marvik Mystic fra Xaralyn

Marvik Mystic Elpejs

fra 15.499 kr
Vare nr: ELP-10-034
Kos Corner Mystic fra Xaralyn
Kos Corner Mystic fra Xaralyn

Kos Corner Fossil Sten Mystic Elpejs

fra 18.999 kr
Vare nr: ELP-10-022
Milos fra Xaralyn
Milos fra Xaralyn

Milos Elpejs

14.999 kr
Vare nr: ELP-10-035
Kreta Mini MDF Mystic fra Xaralyn
Kreta Mini MDF Mystic fra Xaralyn

Kreta Mini MDF Mystic Elpejs

fra 16.999 kr
Vare nr: ELP-10-024
Milos Mystic fra Xaralyn
Milos Mystic fra Xaralyn

Milos Mystic Elpejs

18.499 kr
Vare nr: ELP-10-036
Kreta Mini Fossil Sten Mystic fra Xaralyn
Kreta Mini Fossil Sten Mystic fra Xaralyn

Kreta Mini Fossil Sten Mystic Elpejs

fra 19.999 kr
Vare nr: ELP-10-026
Nero fra Xaralyn
Nero fra Xaralyn

Nero Elpejs

fra 14.999 kr
Vare nr: ELP-10-037
Kreta Fossil Sten Mystic fra Xaralyn
Kreta Fossil Sten Mystic fra Xaralyn

Kreta Fossil Sten Mystic Elpejs

fra 21.999 kr
Vare nr: ELP-10-030
Fritstående el kamin
Fritstående el kamin

Westray - Elpejs med kuleffekt

9.999 kr
Vare nr: ELP-10-113
Lois fra Xaralyn
Lois fra Xaralyn

Louis Elpejs

fra 19.499 kr
Vare nr: ELP-10-031
Brun  fritstående kamin med romantisk look
Brun  fritstående kamin med romantisk look

Kamin Elpejs - Brun

2.999 kr
Vare nr: ELP-10-131
Lois Mystic fra Xaralyn
Lois Mystic fra Xaralyn

Louis Mystic Elpejs

fra 22.499 kr
Vare nr: ELP-10-032
Somerset kamin elpejs
Somerset kamin elpejs

Somerset Kamin Elpejs

fra 6.299 kr
Vare nr: ELP-80-125
Nero Mystic fra Xaralyn
Nero Mystic fra Xaralyn

Nero Mystic Elpejs

fra 19.999 kr
Vare nr: ELP-10-038
West kamin elpejs
West kamin elpejs

West Kamin Elpejs

fra 8.599 kr
Vare nr: ELP-80-127

Hvad er en elektrisk kamin?

I Danmark har vi ikke ét bestemt ord for denne type af pejse. De fleste betragter dem som kaminer – det gælder uanset om drivmidlet er elektricitet, bioethanol, gas eller brænde for den sags skyld. Det er ofte selve pejsefronten, der betragtes frem for ildstedet i sig selv.

Mange stiler efter at få en pejseramme i sit yndlingsmateriale med tilsvarende favoritmotiv. Det kan desværre ofte rende op i pris, hvis man er på udkig efter en helt unik front i eksempelvis marmor, som mange af de eksklusive udgaver er fremstillet i.

Der er lavet alverdens kopier af disse moderne og romantiske pejsekaminer, som dog er produceret i andre materialer. Inden for branchen er MDF eller sten ofte anvendt til at fremstille de vidunderlige pejse. Der findes mange hvide udgaver, som ofte er designet i MDF. Det er en af de billigere løsninger, når det kommer til kaminerne.

Er du på udkig efter noget i sten, vil der ofte være tilgængelige modeller i fossilsten eller kompositsten. De er populære materialevalg hos producenterne, fordi de kan laves som letvægtsmodeller. Det gør transporten langt nemmere, og derfor kan prisen holdes nede på et fornuftigt prisniveau.

Forskel på el-pejs og el-kamin

Det er lidt noget ordleg fra gammel tid. Pejs er et gammel norsk ord for det endnu, græske kaminos. Kaminos betyder ovn, og den dag i dag veksler vi meget rundt i de forskellige termer. Kamin og pejs er i at for sig det sammen produkt. I dag er biopejse og elpejse kommet til i pejsebranchen. Disse er ofte frithængende eller stående ildsteder, der kategoriseres, og i daglig tale kendetegnes, som pejse.

Er der tale om et lidt mere gammeldags ildsted, så associerer vi ofte disse med de traditionelle kaminer, som vi ser i denne produktkategori. Det er de klassiske gamle åbne ildsteder med skorsten i huset. De oprindelige, til brænde, er stille og roligt forsvundet fra markedet, fordi stuerne bærer præg af et forringet indeklima. Derfor ønskede mange at konvertere det åbne ildsted til et lukket system.

Brændeovne er således en del af det lukkede pejsesystem, hvor partiklerne ikke ryger direkte ind i stuen. Der vil dog ofte udledes lidt, fordi den eksempelvis startes med lågen åben eller der ligges nyt brænde på. Det er svært at undgå en 100 % partikeludledning indendørs. Dog forebygges det markant i forhold til tidligere.

Måden de producerer varme på er ligeledes forskellig i de forskellige ildsteder. De fleste moderne brændeovne og indbyggede indsatse giver konvektionsvarme, mens åbne pejse og kaminer leverer strålevarme. Al denne forvirring er ikke nødvendig at forholde sig til, når du køber en elektrisk kamin - her udledes altid strålevarme.

Kan den stå op ad en væg?

En elkamin er oftest placeret direkte op ad en væg. Det er det smarte ved kaminerne. Særligt de elektriske er kendetegnet ved at varmemodulet sidder på fronten af det integreret pejseindsats. Det betyder, at alt varmen skubbes ud mod front og søger af naturlige årsager op i rummet. Derfor vil en elektrisk pejsekamin i langt de fleste tilfælde være placeret direkte op ad væggen.

Pejsen kræver en strømstik, og derfor er det også smart, at dette kan føres ud bagved, hvis der vel at mærke er en stikkontakt bag den store pejs. De fleste foretrækker at kunne skjule ledningen bagud frem for, at den synliggøres på frontsiden.

Hvilket tilbehør skal jeg bruge?

Det er ikke nødvendigt til at købe tilbehør til en elkamin, men mange dekorerer med noget eksisterende pejsetilbehør. Det kan eksempelvis være en bål kurv, fejebakke eller andet udstyr til rengøring af den gamle pejs. Vi forsøger at gøre oplevelsen så autentisk som muligt, så derfor ser vi også almindelige flotte brændestykker ved siden af det kunstige ildsted.

Grill riste, tændstikker og andet pejsetilbehør skaber også en mere autentisk oplevelse. På trods af, at denne form for tilbehør ikke tages i brug, så skaber det stadig i højere grad en naturlig pejsestemning.

Det er netop den stemning vi stræber, når vi nyder de flotte LED flammer med den allerhøjeste sikkerhed. Brandtæppe og brandslukker er ikke nødvendigt, da der ikke forekommer almindelig ild i hjemmet.

Søger du mere information om noget specifikt tilbehør, så tag gerne kontakt til vores kundeserviceafdeling.

Set på den engelske pub

Kaminerne kendetegnes som den britiske kamin, der ofte ses på de offentlige pubs. De udstråler hygge, og formår at skabe en pejsestemningen på hele pubben på trods af, at ildstedet er placeret i den ene ende af restaurantionen. De er netop så store og dominerende, at selvom man ikke lige sidder tæt på pejsen, så fornemmer man stadig de livagtige flammer. Det gælder for de almindelig pejse til brænde med skorsten, men også for de elektriske kaminer med LED flamme.

De engelske kaminer fås med alverdens dekorative motiver, hvilket giver et sjældent og unikt udtryk. Der skabes ikke bare en følelse af varme, men i særdeleshed også hjemmelighed.

Selve pejserammen kan være dekoreret i alverdens farver, og er ofte specialfremstillet. De mest traditionelle farver er sort og hvid, men der fås også mere rødbrune nuancer såsom valnød, kirsebær og en almindelig brun.

Sådan kontakter du os

Vi sidder klar på os online kundeservice eller fysisk i vores butik i Aalborg. Kig gerne forbi butikken, og oplev de romantiske kaminer live. Søger du mere information omkring vores produkter, så send gerne en e-mail, kontakt os på live-chat eller ring på vores telefonnummer. Det er muligt at kontakte os på følgende kanaler:

  • Telefon
  • E-mail
  • Fysik i butik
  • Live-chat
  • Facebook Messenger
  • Instagram

Kommer du lang vejs fra og ønsker at spare køreturen, så tilbyder vi også video-kald, hvor vi kan fremvise en elpejs, et vis design til indbygning, en el brændeovn eller et helt andet produkt.

Vi har flere produkter i sortimentet, så derfor kan vi også tilbyde et udvalg af udendørs terrassevarmere, biopejse, gaspejse eller anden form for design belysning til din bolig.