Elektrisk kamin

En elektrisk kamin adskiller sig fra andre el-pejse ved, at den typisk består af to elementer. Selve pejserammen, eller møblet om man vil, samt det elektriske pejseindsats. Af samme årsag er der ofte mulighed for at vælge mellem flere forskellige indsatse, fordi de fremstilles med flere effekter i samme passende mål.

Kendetegnende for de elektriske kaminer er, at de typisk er store og dominerende. De måler ofte en meter - både i højde og længde, så de giver noget fylde i indretningen. De købes ofte, hvor man ønsker at skabe en smuk og romantisk stil, og er både at finde i private hjem, men i særdeleshed også hos barer, caféer, restauranter og hoteller.

En elektrisk kamin kan fås i mange forskellige pejsefronte, så det handler ofte om en foretrukken ramme. De kan også fås som en hjørne el kamin, så kaminen kan stå i hjørnet af et rum. Se dig om på siden, og find din kommende elektriske drømmepejs.


Produkter - Elektrisk kamin

  Fritstående el kamin
  Fritstående el kamin

  Westray - Elpejs med kuleffekt

  9.999 kr
  Vare nr: ELP-10-113
  Brun fritstående kamin med romantisk look
  Brun fritstående kamin med romantisk look

  Kamin Elpejs - Brun

  2.999 kr
  Vare nr: ELP-10-131
  Somerset kamin elpejs
  Somerset kamin elpejs

  Somerset Kamin Elpejs

  fra 6.299 kr
  Vare nr: ELP-80-125
  West kamin elpejs
  West kamin elpejs

  West Kamin Elpejs

  fra 8.599 kr
  Vare nr: ELP-80-127
  Kent kamin elpejs
  Kent kamin elpejs

  Kent Kamin Elpejs

  fra 12.499 kr
  Vare nr: ELP-80-128
  Kent hjørne kamin elpejs

  Kent Hjørnekamin Elpejs

  12.499 kr
  Vare nr: ELP-80-128-corner
  Wiltshire kamin elpejs
  Wiltshire kamin elpejs

  Wiltshire Kamin Elpejs

  fra 13.199 kr
  Vare nr: ELP-80-129
  Humberside kamin elpejs
  Humberside kamin elpejs

  Humberside Kamin Elpejs

  fra 13.199 kr
  Vare nr: ELP-80-130
  Soke kamin elpejs

  Soke Kamin Elpejs

  16.299 kr
  Vare nr: ELP-80-131
  Shropshire kamin elpejs
  Shropshire kamin elpejs

  Shropshire Kamin Elpejs

  16.999 kr
  Vare nr: ELP-80-132
  Greater kamin elpejs
  Greater kamin elpejs

  Greater Kamin Elpejs

  fra 19.999 kr
  Vare nr: ELP-80-133
  Moorefield fra Dimplex
  Moorefield fra Dimplex

  Moorefield hybridpejs i cremefarve

  10.499 kr
  Vare nr: HYB-10-014
  Fritstående hvid hybrid pejs i stilrent design
  Fritstående hvid hybrid pejs i stilrent design

  Hauptmann

  15.499 kr
  Vare nr: HYB-50-103
  Beethoven Antique fritstående gulvpejs
  Beethoven Antique fritstående gulvpejs

  Beethoven Antique

  7.925 kr
  Vare nr: HYB-10-053
  Bellini fritstående gulvpejs fra Dimplex
  Bellini fritstående gulvpejs fra Dimplex

  Bellini

  5.825 kr
  Vare nr: HYB-10-054
  Haydn fritstående pejs fra Dimplex
  Haydn fritstående pejs fra Dimplex

  Haydn

  17.150 kr
  Vare nr: HYB-10-065
  Mozart hvid fritstående pejs fra Dimplex

  Mozart Hvid

  6.375 kr
  Vare nr: HYB-10-066
  Sherwood fritstående gulvpejs fra Dimplex
  Sherwood fritstående gulvpejs fra Dimplex

  Sherwood

  16.375 kr
  Vare nr: HYB-10-068
  Campana gulvpejs fra Dimplex
  Campana gulvpejs fra Dimplex

  Campana

  6.900 kr
  Vare nr: HYB-10-069

   Hvad er en elektrisk kamin?

   I Danmark har vi ikke ét bestemt ord for denne type af pejse. De fleste betragter dem som kaminer – det gælder uanset om drivmidlet er elektricitet, bioethanol, gas eller brænde for den sags skyld. Det er ofte selve pejsefronten, der betragtes frem for ildstedet i sig selv.

   Mange stiler efter at få en pejseramme i sit yndlingsmateriale med tilsvarende favoritmotiv. Det kan desværre ofte rende op i pris, hvis man er på udkig efter en helt unik front i eksempelvis marmor, som mange af de eksklusive udgaver er fremstillet i.

   Der er lavet alverdens kopier af disse moderne og romantiske pejsekaminer, som dog er produceret i andre materialer. Inden for branchen er MDF eller sten ofte anvendt til at fremstille de vidunderlige pejse. Der findes mange hvide udgaver, som ofte er designet i MDF. Det er en af de billigere løsninger, når det kommer til kaminerne.

   Er du på udkig efter noget i sten, vil der ofte være tilgængelige modeller i fossilsten eller kompositsten. De er populære materialevalg hos producenterne, fordi de kan laves som letvægtsmodeller. Det gør transporten langt nemmere, og derfor kan prisen holdes nede på et fornuftigt prisniveau.

   Forskel på el-pejs og el-kamin

   Det er lidt noget ordleg fra gammel tid. Pejs er et gammel norsk ord for det endnu, græske kaminos. Kaminos betyder ovn, og den dag i dag veksler vi meget rundt i de forskellige termer. Kamin og pejs er i at for sig det sammen produkt. I dag er biopejse og elpejse kommet til i pejsebranchen. Disse er ofte frithængende eller stående ildsteder, der kategoriseres, og i daglig tale kendetegnes, som pejse.

   Er der tale om et lidt mere gammeldags ildsted, så associerer vi ofte disse med de traditionelle kaminer, som vi ser i denne produktkategori. Det er de klassiske gamle åbne ildsteder med skorsten i huset. De oprindelige, til brænde, er stille og roligt forsvundet fra markedet, fordi stuerne bærer præg af et forringet indeklima. Derfor ønskede mange at konvertere det åbne ildsted til et lukket system.

   Brændeovne er således en del af det lukkede pejsesystem, hvor partiklerne ikke ryger direkte ind i stuen. Der vil dog ofte udledes lidt, fordi den eksempelvis startes med lågen åben eller der ligges nyt brænde på. Det er svært at undgå en 100 % partikeludledning indendørs. Dog forebygges det markant i forhold til tidligere.

   Måden de producerer varme på er ligeledes forskellig i de forskellige ildsteder. De fleste moderne brændeovne og indbyggede indsatse giver konvektionsvarme, mens åbne pejse og kaminer leverer strålevarme. Al denne forvirring er ikke nødvendig at forholde sig til, når du køber en elektrisk kamin - her udledes altid strålevarme.

   Kan den stå op ad en væg?

   En elkamin er oftest placeret direkte op ad en væg. Det er det smarte ved kaminerne. Særligt de elektriske er kendetegnet ved at varmemodulet sidder på fronten af det integreret pejseindsats. Det betyder, at alt varmen skubbes ud mod front og søger af naturlige årsager op i rummet. Derfor vil en elektrisk pejsekamin i langt de fleste tilfælde være placeret direkte op ad væggen.

   Pejsen kræver en strømstik, og derfor er det også smart, at dette kan føres ud bagved, hvis der vel at mærke er en stikkontakt bag den store pejs. De fleste foretrækker at kunne skjule ledningen bagud frem for, at den synliggøres på frontsiden.

   Hvilket tilbehør skal jeg bruge?

   Det er ikke nødvendigt til at købe tilbehør til en elkamin, men mange dekorerer med noget eksisterende pejsetilbehør. Det kan eksempelvis være en bål kurv, fejebakke eller andet udstyr til rengøring af den gamle pejs. Vi forsøger at gøre oplevelsen så autentisk som muligt, så derfor ser vi også almindelige flotte brændestykker ved siden af det kunstige ildsted.

   Grill riste, tændstikker og andet pejsetilbehør skaber også en mere autentisk oplevelse. På trods af, at denne form for tilbehør ikke tages i brug, så skaber det stadig i højere grad en naturlig pejsestemning.

   Det er netop den stemning vi stræber, når vi nyder de flotte LED flammer med den allerhøjeste sikkerhed. Brandtæppe og brandslukker er ikke nødvendigt, da der ikke forekommer almindelig ild i hjemmet.

   Søger du mere information om noget specifikt tilbehør, så tag gerne kontakt til vores kundeserviceafdeling.

   Set på den engelske pub

   Kaminerne kendetegnes som den britiske kamin, der ofte ses på de offentlige pubs. De udstråler hygge, og formår at skabe en pejsestemningen på hele pubben på trods af, at ildstedet er placeret i den ene ende af restaurantionen. De er netop så store og dominerende, at selvom man ikke lige sidder tæt på pejsen, så fornemmer man stadig de livagtige flammer. Det gælder for de almindelig pejse til brænde med skorsten, men også for de elektriske kaminer med LED flamme.

   De engelske kaminer fås med alverdens dekorative motiver, hvilket giver et sjældent og unikt udtryk. Der skabes ikke bare en følelse af varme, men i særdeleshed også hjemmelighed.

   Selve pejserammen kan være dekoreret i alverdens farver, og er ofte specialfremstillet. De mest traditionelle farver er sort og hvid, men der fås også mere rødbrune nuancer såsom valnød, kirsebær og en almindelig brun.

   Sådan kontakter du os

   Vi sidder klar på os online kundeservice eller fysisk i vores butik i Aalborg. Kig gerne forbi butikken, og oplev de romantiske kaminer live. Søger du mere information omkring vores produkter, så send gerne en e-mail, kontakt os på live-chat eller ring på vores telefonnummer. Det er muligt at kontakte os på følgende kanaler:

   • Telefon
   • E-mail
   • Fysik i butik
   • Live-chat
   • Facebook Messenger
   • Instagram

   Kommer du lang vejs fra og ønsker at spare køreturen, så tilbyder vi også video-kald, hvor vi kan fremvise en elpejs, et vis design til indbygning, en el brændeovn eller et helt andet produkt.

   Vi har flere produkter i sortimentet, så derfor kan vi også tilbyde et udvalg af udendørs terrassevarmere, biopejse, gaspejse eller anden form for design belysning til din bolig.