Hvordan installerer man en elpejs?

En elektrisk pejs kan installeres af dig selv og er forholdsvis nem, da den ikke skal bruge noget aftræk, skorsten eller andet. Hvis ikke du har en stikkontakt, vil du muligvis skulle bruge en elektriker til at installere denne.

Den præcise installationsfremgangsmåde er forskellig alt afhængig af brand og type elpejs og du bør derfor altid tjekke manualen på den specifikke pejs.


Installation af væghængte elpejse

Generelt når man skal montere en væghængt elpejs, skal man først og fremmest være opmærksom på hvor varmen udsendes – den kan nemlig både komme ud i toppen, på fronten eller i bunden og dette må ikke dækkes til. Hvis varmen udsendes fra bunden af pejsen, bør den som minimum hænges 50 cm over gulvet. Udsendes varmen fra toppen eller fronten er afstanden til gulvet ligegyldig, og den kan dermed hænges så lavt som ønsket.

Ofte er vægbeslag inkluderet i købet, er du i tvivl bør du tjekke manualen. Vær opmærksom på, at pejsene ofte er ret tunge, så derfor hvis det er muligt er det godt at fæste den til lægter i væggen eller bruge specielle rawplugs.

Varme udledning på væghængt elpejs

Varmeudledning


Installation af fritstående elpejse

En fritstående elpejs er den nemmeste at montere, da den blot skal placeres på gulvet i nærheden af en stikkontakt.


Installation af indbyggede elpejse

Ved indbygnings elpejse skal du først enten lave et hul i væggen ud fra målene på elpejsen, og ellers kan du bygge væggen op omkring elpejsen. Med hensyn til at lave hullet i væggen, er det meget vigtig at du er præcis og kun laver hullet et par millimeter større en pejsen, for at få det pæneste finish.

For nærmere installationsvejledning til netop din elpejs bør du tjekke manualen.